Чищення срібних прикрас може виявитися складним завданням. Ви повинні тримати їx в чистоті та блиску, що може зажадати деяких зусиль і використання засобів для блиску або полірування. Читайте далі, щоб дізнатися, як це зробити.

Зробіть свій власний очищувач

Ви можете використовувати чистячі засоби для срібла для чищення срібних прикрас, але не всі прикраси можна очистити цими засобами. Ви не можете занурювати прикраси з перлами або непрозорими дорогоцінними каменями в ці чистячі засоби, бо вони можуть пошкодити м’якші камені, такі як бірюза, опал, онікс, сердолік і т. д. Якщо вони забруднилися, промийте їх коротким полосканням.

Після чищення срібних прикрас за допомогою засобу для чищення срібла необхідно ретельно промити їх проточною водопровідною водою або протерти вологою тканиною. Це в основному корисно для ювелірних виробів з деталями або гравіюванням. Чистячий засіб може застрягти в щілинах малюнка і затвердіти. Після ополіскування протріть срібні прикраси серветкою з мікрофібри, щоб на них не утворювалися білі плями від води.

Мило і вода

Якщо тканина для полірування не очищає наліт, ви можете очистити срібні прикраси, використовуючи суміш теплої води і мила (без аміаку і фосфатів). Якщо це не спрацює, спробуйте методи, зазначені нижче. Ви також повинні використовувати мило і воду для чищення срібних прикрас перед будь-якими іншими згаданими методами.

Харчова сода і вода

Невідбілююча зубна паста може служити гарною заміною чистячих засобів для срібла. Ці зубні пасти важко знайти, і їх важко відрізнити від тих, які знебарвлюють ваші прикраси. Замість цього ви можете зробити пасту з води і харчової соди і нанести невелику кількість на срібні прикраси. Використовуйте тканину для повільного полірування прикрас. Для деталізованих предметів або предметів, які протравлені або штамповані, ви можете використовувати чисту м’яку зубну щітку, щоб очистити щілини і тріщини.

Як тільки ви закінчите, промийте прикраси проточною водою і витріть насухо чистою тканиною.

Оливкова олія і лимонний сік

Змішайте пів склянки лимонного соку з чайною ложкою оливкової олії в ємності. Занурте в розчин чисту тканину з мікрофібри, протріть і відполіруйте срібло. Як тільки ви закінчите, промийте його водою і висушіть.

Оцет і харчова сода

Приготуйте суміш з пів склянки білого оцту і 2 столових ложок харчової соди. Замочіть потьмяніле срібло в розчині і залиште на 2-3 години. Ви можете помітити шипіння, але це нормально. Після цього промийте і висушіть ваші прикраси

Харчова сода, сіль, алюмінієва фольга та окріп

Ви можете використовувати просту хімічну реакцію, щоб очистити срібні прикраси.

Вкрийте кухонну раковину або скляну сковороду алюмінієвою фольгою тьмяною стороною вниз. Помістіть срібні прикраси на алюмінієву фольгу і залийте їх окропом, поки вони не покриються окропом повністю. Тепер додайте дві столові ложки солі і дві столові ложки харчової соди. Гарно перемішайте до повного розчинення солі  та соди.

Хімічна реакція призведе до того, що потьмяніння перейде на фольгу, і ви побачите, як воно зникне з ювелірних виробів протягом 5-10 хвилин. Ви можете відчути запах, схожий на запах тухлого яйця; це тому, що метал потьмянів від сульфідів. Це нормально, хвилюватися нема про що.

Після цього промийте прикраси проточною водою і витріть їх сухою тканиною.

Використовуйте універсальний аерозоль WD-40 для чищення срібних прикрас

Причина, по якій ми згадуємо WD-40, як окремий засіб для чищення срібних прикрас, полягає в тому, що його просто купити і легко використовувати. Все, що вам потрібно зробити, це купити балончик багатофункціонального спрею WD-40 і використати його.

Розпиліть його на срібні прикраси і завдяки чистій серветці із мікрофібри відполіруйте їх. Ви побачите, як потьмяніння зникне.

WD-40 – відмінний засіб для чищення, який можна використовувати для чищення і блиску ювелірних виробів і деяких інших предметів. Завдяки своєму складу він не шкодить текстурі матеріалу, який ви чистите, і залишає після себе сяючий і новий вид матеріалу – в цьому випадку ювелірних виробів.

Свіжий погляд на ваші прикраси

При правильному догляді срібні прикраси можуть забезпечити багато років задоволення і можуть стати сімейною реліквією. Ви знаєте, що срібло – дорогий метал, тому вам не слід чекати, поки з’явиться потьмяніння, перш ніж ви плануєте його чистити. Тримайте у своєму будинку балон WD-40 і періодично очищуйте срібло, щоб прикраси виглядали «як нові».