Можливо, ви ставили собі питання, чим можна видалити залишки клейкої стрічки. Читайте далі і ви дізнаєтесь безліч варіантів, як це зробити.

Рулони клейкої або ізоляційної стрічки можна знайти майже в кожному ящику для інструментів в світі завдяки її доступності, універсальності і того факту, що вона приклеюється, як клей. Клейка стрічка виготовлена ​​з так званих сумішей натурального каучуку, які забезпечують довготривалу і міцну адгезію (міцне зчеплення двох поверхонь). Але чим можна видалити залишки клейкої стрічки?

Благословення клейкої або ізоляційної стрічки також нерідко супроводжується і прокляттям, бо видалити таку стрічку – нелегке завдання. Очищення після видалення клейкої стрічки ніколи не було легким, і ви майже завжди опинялись в дуже складній ситуації.

Що ж, ось ваші варіанти:

Варіант №1: Відскобліть клей

У разі, якщо залишки клейкої стрічки не дуже стійкі і великі, використання шпателя для відскоблювання може видалити залишки клейкої стрічки. Все, що вам потрібно зробити, це почати з одного кінця, а потім повільно просуватися вгору з періодичними рухами.

Варіант №2: Зволожте теплою водою

Відомо, що тепла вода досить ефективна, оскільки без жодних зусиль може видалити залишки клейкої стрічки з лінолеуму, вінілу і скляних поверхонь. Тепло від води пом’якшує саму структуру клею, а в’язкість відштовхує всі сліди, що залишилися. Якщо ви хочете збільшити ефективність, додайте одну-дві краплі рідини для миття посуду або мила і залиште на 10-20 хвилин.

Варіант № 3: Розчиніть залишок спиртом

Якщо ви хочете повністю розчинити клей, що скріплює непористу поверхню, спробуйте протерти спиртом ділянку із залишками. Однак слід додати, що цей розчинник не підходить для фарбованих матеріалів, і ви завжди повинні тестувати його на невеликій ділянці, навіть якщо ви працюєте зі склом або металом.

Під час роботи зі спиртом ви виявите, що рідина швидко випаровується, і ви побачите, де ще потрібно трохи зішкребти. Не перестарайтеся; просто використайте ганчірку змочену в ізопропіловому розчині.

Варіант №4: Використайте WD-40, щоб видалити залишки клейкої стрічки

Мастила, які витискають воду, прекрасно працюють, тому, що будь-які з них дуже ефективно видаляють залишки клейкої стрічки з обробленої деревини, вінілу, лінолеуму і скла. Продукт, який ми порекомендуємо для вашої ситуації, буде WD-40.

Варіант № 5: Використайте тепле повітря

Гаряче повітря – ще один відомий фактор, який послаблює адгезію і послаблює клейку стрічку. При нагріванні залишків клейкої стрічки ви виявите, що їх досить легко видалити з будь-якої поверхні, де ви боїтеся використовувати воду або масло. Однак цей метод потребує трохи додаткових зусиль.

Все, що вам потрібно зробити, це повернути фен і тримати його на відстані декількох дюймів від передбачуваної поверхні. Працюйте невеликими ділянками і подайте якнайбільше струменів холодного повітря, перш ніж зішкрібати залишки.

Тепер ви офіційно знаєте, як видалити залишки клейкої стрічки!