Хочете знати, які причини корозії? Прочитайте більше, щоб дізнатися про деякі основні фактори, що викликають іржу і корозію металів.

Від автомобілів до металевих інструментів, труб та водостоків в наших будинках – ви можете побачити корозію в багатьох місцях. Корозія і іржа дуже вірогідні, якщо предмети з металу служать вам деякий час.

Існує кілька поширених причин корозії, що впливають на термін служби і якість ваших металевих предметів. Це скоротить термін служби ваших металевих предметів і може стати дуже дорогим в ремонті. Давайте поговорімо про те, що таке корозія і які її основні причини.

Що таке Корозія?

Корозія – це природний процес перетворення металів в хімічно стабільну або окислену форму. Це поступове руйнування металу в результаті хімічних або електрохімічних реакцій, які відбуваються між металом і навколишнім середовищем.

Які причини Корозії?

Метали схильні до корозії, що скорочує їх термін служби. Ось найчастіші причини корозії.

Погодні умови

Основна причина корозії більшості металів – це вплив погодних умов. Якщо тримати металеві предмети на відкритому повітрі, вони можуть піддатися корозії. Оскільки вони піддаються впливу таких елементів навколишнього середовища, як вода, вітер і волога, вони можуть швидко окислюватися. Дощ і занадто багато сонця також можуть викликати корозію металів. Тому рекомендується зберігати предмети металу в приміщенні або в місцях, де вони захищені від вологи і води. Чим більш сухе приміщення де ви зберігаєте свої метали, тим довше вам вони прослужать.

Регіони

Ваші металеві предмети будуть іржавіти швидше, якщо ви живете в прибережних регіонах. Солона морська вода і занадто велика вологість серйозно руйнують металеві предмети. Якщо ви не обробляєте метали і піддаєте їх впливу елементів, вони будуть дуже сприйнятливі до корозії і, отже, до скорочення їх терміну служби. Точно так же дуже теплий або дуже холодний клімат також надає аналогічний вплив на корозію металів.

 Халатне відношення

Ще одна часта причина корозії – нехтування. Якщо ви не подбаєте належним чином про свої металеві предмети, від транспортних засобів до інструментів і механізмів, ви виявите, що вони будуть швидко іржавіти на ваших очах. Таким чином, дуже важливо утримувати металеві предмети в чистоті і правильно доглядати за ними, щоб вони не піддавалися корозії. Паркуйте автомобілі в приміщенні, очищайте інструменти відразу після їх використання, щоб вони більше не були мокрими або брудними. Якщо ви будете тримати металеві предмети в сухому стані, то більш ймовірно, що вони не постраждають від корозії.

Спробуйте WD-40

WD-40 пропонує безліч продуктів, які можуть допомогти вам впоратися з іржею і корозією. Якщо ви хочете захистити свої металеві деталі, обов’язково перегляньте статті в нашому блозі, щоб дізнатися більше.

Слідкуйте за причинами корозії, щоб знати, як їм запобігти

Якщо ви хочете захистити свої металеві предмети від корозії, важливо знати і розуміти, що саме викликає корозію. Знаючи причини корозії, ви зможете ефективно запобігати пошкодженню ваших металевих предметів: від транспортних засобів до невеликих металевих інструментів. Бережіть ваші метали від корозії, захищаючи їх від причин корозії, згаданих вище.

Показання і описані варіанти використання багатофункціонального продукту WD-40 були надані компанії WD-40 самими користувачами. Ці варіанти застосування не були протестовані компанією WD-40 і не є рекомендацією для використання. При використанні продукції компанії WD-40 слід проявляти здоровий глузд. Завжди дотримуйтесь інструкцій і звертайте увагу на всі попередження, надруковані на упаковці.