Втомилися взимку стикатися з замерзлими замками? Захистіть замки від замерзання в холодну погоду, скориставшись нашими порадами щодо захисту замків від промерзання взимку.

Зима – це не тільки теплий одяг, гарячий шоколад і обійми. Вона також приносить лід, іноді в неприємних кількостях. Коли настає зимовий сезон і дерева починають покриватися білим пухнастим снігом, ви знаєте, що буде далі. Замерзлі  замки!

Це одна з найнеприємніших речей у крижаний сезон. Рівень безпорадності, який виникає, коли замок не відкривається і виявляється, що в ньому прижився сніг, не має собі рівних. Потім починаються клопоти з розморожуванням замка.

Однак ви можете запобігти замерзанню замків взимку, якщо будете діяти на випередження. Захистіть замки від замерзання, виконавши будь-який з цих 4 простих кроків.

Покриття внутрішніх частин замків вазеліном

Спочатку визначте замки, які, швидше за все, замерзнуть. Потім візьміть ключ від уразливого замку і покрийте його вазеліном. Після того, як ви добре покриєте ключ, вставте його в замок. Поверніть його кілька разів, поки не переконаєтеся, що ключ заніс досить змазки до внутрішньої частини замку.

Потім витягніть ключ і насолоджуйтеся незамерзлими замками.

Повторюйте вправу, покриваючи ключ і вставляючи його в замок не рідше ніж один раз на тиждень, щоб він не замерз.

Захисне покриття замків з графіту або WD-40

Захистіть замки від замерзання, покривши їх WD-40. Але якщо ви не переносите характерний запах WD-40, ви також можете використати графіт для покриття чуттєвих замків. Покриття замків мастилом може підтримувати їх в робочому стані протягом всього зимового сезону, запобігаючи при цьому їх замерзання.

Захистіть замки від замерзання, закривши замкові щілини

Замаскуйте замкові щілини замазкою, щоб вони не постраждали від холоду. Ви також можете використати клейку стрічку, щоб закрити замкові щілини, або закрити весь замок тканиною чи поліетиленовою плівкою, щоб не допустити проникнення холоду. Це запобігатиме потраплянню вологи в замки і, таким чином, вони не будуть замерзати.

Використання гарячих ключів

Відкриваючи замок взимку, обов’язково трохи нагрійте ключ. Не нагрівайте ключ запальничкою, це може бути небезпечно. Використовуйте фен, щоб нагріти ключ.

Теплий ключ вставте в замок.

А якщо ви впустили можливість вжити заходів, ви можете відкрити замки, нагрівши їх. Не вставляйте в них ключі і не відкривайте їх силою, бо це може пошкодити замок або навіть зламати ключ. Крім того, не лийте гарячу воду на замок, тому, що вода швидко остигає і може заморозити замок ще більше.

Будьте готові до цієї зими: тримайте свої замки захищеними, щоб уникнути небажаних зустрічей з льодом.