Видалення плям іржі – навіщо це потрібно для ванн?

Кому не подобається прийняти душ або ванну, особливо якщо це після довгого виснажливого робочого дня або якщо ви погано себе почуваєте? Немає нічого більш розслабляючого і заспокійливого, ніж прийняття ванни. Однак цей захід може перетворитися в протилежне і стати неприємним і стресовим, якщо ванна недоглянута. Ми стикаємося з одною із таких умов, коли прямо під краном залишаються плями іржі. Це викликає у нас потребу негайно шукати хороший засіб для виведення плям від іржі, щоб позбутися від них.

Існують різні типи ванн, виготовлені з різних матеріалів, в тому числі з емалі, акрилу і порцеляни. Це означає, що кожен з матеріалів буде відчувати різний вплив кожного виду засобів для виведення плям іржі, що є у продажу на ринку. Наприклад, відбілювач може знебарвити акрилові ванни.

Тому ми запропонували вам кілька методів очищення ванн від плям іржі. Ці засоби для видалення плям іржі легко зробити своїми руками і ними легко користуватися. Прочитайте до кінця, щоб отримати бонусну пораду!

Використовуйте суміш лимонного соку і солі

Візьміть пів склянки лимонного соку і додайте 1-1,5 чайні ложки солі. Перемішайте, щоб вийшов розчин. Змочіть в розчині чисту тканину і нанесіть розчин на пляму іржі у ванній. Ретельно промокніть її і залиште на деякий час.

Приблизно через годину за допомогою тієї ж тканини протріть забруднену ділянку, змочивши її в розчині. Цей засіб для видалення плям іржі, зроблений своїми руками прибере плями. Якщо цього не відбулося, виконайте наступний крок.

Використовуйте суміш оцту і солі

Оцет містить оцтову кислоту і може бути хорошим очищувачем для більшості цілей. Візьміть пів склянки оцту і насипте в нього 2 чайні ложки солі. Перемішайте, щоб вийшов розчин. Виконайте ту ж процедуру, що і в першому кроці.

Протріть пляму чистою тканиною змоченою у розчині. Залиште розчин на плямі на деякий час, а потім протріть його тією ж тканиною.

Попередження: оцет містить кислоту, яка може не підходити для деяких матеріалів ванн в якості засобу для видалення плям іржі. Це підводить нас до нашої бонусної поради.

Бонусна порада! Використовуйте WD-40, як засіб для видалення плям іржі

WD-40

У деяких випадках обидва попередні кроки можуть не спрацювати. І навіть якщо вони спрацюють, вони можуть пошкодити матеріал ванни через свої кислотні властивості. Ось чому у нас є цей бонусний метод використання WD-40, бо він підходить практично для всіх поверхонь.

Просто нанесіть трохи WD-40 на пляму і залиште на 10 хвилин. Через деякий час змочіть чисту тканину спреєм і потріть пляму, щоб вона зникла. Тільки не забудьте видалити залишки WD-40 перед тим, як зануритися в ванну!