ВСТУП

Ви хочете дізнатися, як правильно обслуговувати електричну косарку, щоб вона працювала справно все літо? Дотримуйтесь наших порад і ваша електрокосарка буде працювати бездоганно!

Весна вже повернулася, а літо скоро настане! Ваш газон зеленіє і знову зростає, пора його косити. Дістаємо електрокосарку з гаража і приступаємо до роботи!

СУПУТНІ ТОВАРИ:

Очисник контактів WD-40 Specialist

Багатофункціональний продукт WD-40

Біла літієва змазка White Fat Lithium WD-40 Specialist

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Рукавички і окуляри

Очисник контактів WD-40 Specialist

Багатофункціональний продукт WD-40

Металевий напилок, або болгарка, або шліфмашина

Ганчірки

Затискач

Біла літієва змазка WD-40 Specialist

КРОК 1: ЗАСТЕРЕЖЕННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ЕЛЕКТРОКОСАРКИ

foto 009 01

На відміну від бензинових косарок, обслуговувати електричну косарку набагато простіше. Ніяких проблем з паливом, ніякого зливу і всього, що супроводжує механічне обслуговування двигуна. З електричними косарками потрібно турбуватися тільки про те, щоб не пошкодити кабель живлення! Тому ми завжди радимо вам тримати кабель на кермі, коли ви косите газон, щоб він не пішов на стрижку … Оскільки двигун електричний, ми також радимо вам завжди захищати газонокосарку від дощу. Хоча двигун і захищений, до нього все одно може потрапити вода і бруд.

КРОК 2: ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДВИГУНА

foto 010 01

По-перше, регулярно перевіряйте, чи не накопичується трава навколо захисного кожуха двигуна. Дійсно, якщо її не зняти, можна пошкодити систему охолодження двигуна. Потім один або два рази на рік ми радимо вам захищати електричні ланцюги двигуна. Для цього спочатку знімаємо ковпак, прикріплений гвинтами. Потім очищувачем контактів обприсніть змійовики двигуна. На цьому етапі ми пропонуємо використовувати очисник контактів WD-40 Specialist: крім видалення всього пилу та інших відкладень, його непровідна і швидко випаровна формула не залишає слідів і сумісна з усіма металами, пластмасами і гумою.

КРОК 3: ЗАГОСТРІТЬ ЛЕЗА КОСАРКИ

Щоб якісно обслуговувати електричну косарку, треба доглядати за її ножем! Спочатку зніміть ніж з косарки. Використовуючи металевий напилок або шліфмашину, нагостріть край леза. Будьте обережні, надягайте окуляри і захисні рукавички, щоб не отримати травму. Ніколи не фарбуйте лезо і перевіряйте його баланс перед повторною збіркою. На закінчення, поставте лезо в правильному напрямку.

КРОК 4: ЗАХИСТІТЬ ЛЕЗО

foto 011 01

Оскільки лезо косарки зроблено з металу, воно схильне до корозії. Тому ми радимо вам запобігти появі іржі на лезі:

  1. Після завершення стрижки завжди очищайте і протирайте лезо тканиною.
  2. Час від часу треба наносити багатофункціональний продукт WD-40 на лезо, щоб захистити його від іржі.
  3. Під час зимування косарки залиште шар багатофункціонального продукту на лезі і тримайте газонокосарку в сухому, захищеному від вологи місці.

КРОК 5: ОБСЛУГОВУЙТЕ КОРПУС ГАЗОНОКОСАРКИ

foto 012 01

Після кожної стрижки не забувайте прибирати траву з-під корпусу за допомогою щітки. Потім захистіть корпус від іржі. У вас є два варіанти:

  1. Використовуйте багатофункціональний продукт WD-40 для нанесення його на корпус, щоб захистити його від іржі.
  2. Використовуйте антикорозійну фарбу, зазвичай в два шари для оптимального захисту.

КРОК 6: ОБСЛУГОВУЙТЕ КОЛЕСА

Щоб не зношувати ступиці колісних осей вашої косарки і полегшити її рух під час косіння, радимо змащувати колеса. За допомогою плоскогубців зніміть кільце, яке утримує колесо на своїй осі. Потім нанесіть мастило на вісь колеса. Для цього ми пропонуємо білу літієву змазку WD-40 Specialist. Подвійне положення розпилювача дозволяє легко наносити його з можливістю широкого або точного нанесення. Його густа формула забезпечує водостійку змазку і тепло, що ідеально підходять для роботи на відкритому повітрі.

ВИСНОВОК: ВИ МАТИМЕТЕ НАЙКРАСИВІШИЙ САД В ОКОЛИЦІ!

Остання порада, як обслуговувати електричну косарку: ви також можете змастити троси косарки за допомогою багатофункціонального продукту WD-40! Це спростить роботу з контролерами.