Зараз зима, ви не знаєте, як правильно зберігати ваші садові інструменти? Читайте далі, щоб дізнатися, як це робити.

Догляд за садом є ключовим, але часто звучить досить втомлююче. I якщо вже вам належить виконати деяку роботу, просто подумайте, наскільки гарним буде результат. Технічне обслуговування це тривала робота, але це перший крок до чудового та прекрасного саду. Щоб полегшити роботу, рекомендується правильно  зберігати садові інструменти до настання зимових холодів.

Ручні інструменти

Від граблів і лопати до совків і садових вилок – є ряд садових інструментів, які ви повинні мати, якщо у вас є сад. Підготовка, яка необхідна перед відправкою будь-якого з цих інструментів на зберігання, значною мірою стандартизована.

Очистіть садові інструменти

Очистіть свій садовий інвентар, як тільки ви закінчите використовувати його. Проте, якщо ви побачите, що ваші садові інструменти брудні, вам потрібно буде надіти захисні окуляри і рукавички, перш ніж прибирати весь бруд жорсткою щіткою. Також можна використати металеву вату для догляду за інструментами, особливо якщо на них є іржаві плями.

Залежно від характеру засохлого бруду і іржавих плям висока ймовірність того, що вам знадобиться добре попрацювати. Якщо ви не є шанувальником великої кількості роботи, використовуйте WD-40. WD-40 не тільки знежирить та видалить весь бруд і сміття на інструментах, а й позбудеться від плям іржі.

Заточіть інструменти

Заточення інструментів перед тим, як покласти їх в гараж, може творити дива в довгостроковій перспективі. Садові інструменти з гострими краями будуть різати краще, але для цього потрібно використовувати відповідні напилки. Якщо у вас їх немає, сходіть в найближчий господарський магазин і купіть. І не забудьте подбати про свою безпеку. Одягайте рукавички при заточуванні різального обладнання.

Не забудьте їх змастити

Після того, як інструменти заточені, саме час нанести на них мастило, перш ніж покласти їх на зберігання. Деякі власники інструментів вважають, що мастило – це те, що необхідно для змазування їх інструментів. Що ж, вони помиляються, тому що WD-40 підійде краще. Справа в тому, що WD-40 не тільки змащує ваші садові інструменти, але і захищає їх. Причина цього криється в тому, що WD-40 – це диво витіснення води, що захищає ваші інструменти від іржі і володіє мастильними здібностями. Після того, як інструменти були змащені WD-40, вони готові до зберігання на зиму.

Коментар щодо газонокосарок

Коли ви говорите про зберігання газонокосарок взимку, ви маєте на увазі те, що вас дійсно турбує – це ножі газонокосарки. Продуктивність вашої газонокосарки безпосередньо залежить від стану її ножів. Важливо, щоб вони були у відмінному стані, особливо при зберіганні в зимовий час.

Якщо задуматися, то є кілька загроз, які представляє для лез газонокосарки зберігання взимку, причому корозія знаходиться у верхній частині списку. Використання WD-40 в цьому відношенні гарантує, що більшість цих проблем будуть вирішені. Нанесення WD-40 на леза газонокосарки необхідно не тільки для позбавлення від застряглої трави, але і для того, щоб леза не стали жертвами корозії.

Крім того, вам також рекомендується злити з газонокосарки все паливо, тому що зберігання газонокосарки з повним паливним баком принесе більше шкоди, ніж користі. Це пов’язано з тим, що застояне паливо з часом зруйнує пластмасові та гумові деталі вашої газонокосарки. Крім того, паливо притягує вологу, яка здатна роз’їдати паливний бак.

Коли ви розглядаєте все це в перспективі, ви повинні сказати, що WD-40 – не що інше, як благословення, коли справа доходить до зберігання садових інструментів взимку. Якби не магія WD-40, зберігання садових інструментів було б значно важче.