Діммерний перемикач дозволяє вам вручну вибирати інтенсивність світла, випромінюваного лампочкою, відповідно до ваших потреб, змінюючи атмосферу в кімнаті і дозволяючи отримати більш-менш яскраві світлові точки без необхідності заміни лампочки.

Установка діммерного перемикача не вимагає яких-небудь технічних знань: все, що вам потрібно зробити, це зняти перемикач, який управляє освітлювальною арматурою, і замінити його діммерним перемикачем.

Очевидно, що перше, що потрібно зробити при роботі з електричною системою, це відключити живлення від мережі. Потім відключаємо тумблер від проводів і монтуємо діммер, підключивши дроти до відповідних клем. Вставте кришку в настінну коробку і зафіксуйте її. Нарешті, прикріпіть ручку до центрального штифта: це включає внутрішній регулятор і регулює інтенсивність світла.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Діммер

Викрутка

Швидкосохнучий очищувач контактів WD-40 Specialist

Діммерна лампа

Проникаюча змазка WD-40 Specialist

КРОК 1: НАСТРОЙКА СИСТЕМИ

how to install a dimmer switch step 1

Вставити діммерний перемикач в схему джерела живлення нескладно: ви в основному використовуєте його для заміни звичайного перемикача і підключення його до двох проводів в коробці. Повертаючи ручку, яскравість лампочки змінюється від максимальної до повного виключення. Діммер не слід використовувати з енергозберігаючими лампочками, тому що вони не мають «спротиву» і можуть бути пошкоджені пристроєм.

КРОК 2: ВИДАЛЕННЯ СТАРИХ ВИМИКАЧІВ

how to install a dimmer switch step 2

Після відключення електроживлення від мережі зніміть старий вимикач зі стіни і звільніть гвинти клем. Для роботи важливо використовувати електрично ізольовану викрутку, яка захищає від залишкового електричного розряду. Якщо гвинти клем застрягли, Проникаюча змазка WD-40 Specialist швидко проникне і ефективно звільнить деталі.

КРОК 3: ПІДКЛЮЧЕННЯ ДІММЕРА

how to install a dimmer switch step 3

Діммерний перемикач складається з центрального блоку, встановленого на металевій пластині і закріпленого на стіні. Перша операція – вставити струмопровідні проводи в клеми і прикрутити їх. На цьому етапі корисно використовувати Швидкосохнучий очищувач контактів WD-40 Specialist, оскільки він здатний ефективно розчиняти масло і відкладення жиру. Швидко проникає у важкодоступні місця, швидко сохне і не залишає слідів. Відновлює електропровідність за рахунок виключення коротких замикань. Потім вставте дроти і клеми в настінну коробку.

КРОК 4: КРІПЛЕННЯ ДО СТІНИ

how to install a dimmer switch step 4

За допомогою викрутки затягніть гвинти в корпусі перемикача світла, намагаючись не затягувати їх занадто сильно. Встановіть нову кришку, яка стане на місце, злегка натиснувши на неї пальцями. Тепер можна скинути напругу: якщо автоматичний вимикач не спрацьовує, установка пройшла успішно, і руку можна прикладати до діммера.

КРОК 5: ЗАСТОСУВАННЯ ТА РУЧКИ РЕГУЛЮВАННЯ

how to install a dimmer switch step 5

Ручка притискається до центрального штифта. Поворот в обох напрямках регулює інтенсивність світла. На цьому етапі корисно виконати останню перевірку: поверніть ручку, і якщо ви не чуєте дивного дзижчання або шороху, а світло не мерехтить, робота виконана. Якщо з’являється шум або мерехтіння світла, краще звернутися до професіонала. Пам’ятайте, що не всі діммери сумісні з усіма марками лампочок, тому бажано знати модель і марку вашої регульованою лампи перед покупкою.