Ви хочете дізнатися як чистити гальмівні диски велосипеда? Ми розкажемо вам основні кроки по догляду.

Є дві категорії гальм для вашого велосипеда. Найголовнішими є гальма на ободі. На більш популярних велосипедах зазвичай встановлені гальма на маточинах з дисковими гальмами. Саме ця гальмівна система нас сьогодні буде цікавити! Дійсно, як і в випадку з мотоциклетними або автомобільними гальмами, велосипедні дискові гальма вимагають регулярного технічного обслуговування для підтримки їх працездатності.

МАТЕРІАЛИ, ЯКІ БУДУТЬ ВАМ ПОТРІБНІ:

Знежирювач WD-40 BIKE

Ганчірки

Ніжка-тримач для обслуговування (необов’язково, але корисно)

Ємність для вилучених надлишків продукту

Вода

КРОК 1: ВСТАНОВІТЬ ВЕЛОСИПЕД В ПРОСТОРОМУ МІСЦІ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ

clean bike disc brakes 001

Щоб легко очистити гальмівні диски велосипеда, підготуйтеся як слід. По-перше, розташуйтесь в просторому місці, бажано на відкритому повітрі, або в майстерні, в якій є все необхідне. Поставте велосипед на ніжку-тримач в майстерні, щоб полегшити обслуговування. Якщо у вас її немає, переверніть його, опустіть сідло на землю, щоб колеса могли вільно обертатися. Нарешті, принесіть вищевказане обладнання і помістіть таз під гальмівні диски.

КРОК 2: НАНЕСІТЬ ЗАСІБ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ ЖИРУ НА ГАЛЬМІВНІ ДИСКИ ВЕЛОСИПЕДА

Придбайте засіб для видалення жиру. Ми рекомендуємо Знежирювач WD-40 BIKE. Завдяки потужній формулі на основі розчинників він ефективно видаляє жир, олію, пил і бруд, не залишаючи слідів. Спочатку розроблений для ланцюга, він також ефективний для очищення гальмівних дисків велосипеда. Струсіть балон і розпиліть на всі гальмівні диски з кожного боку. Нехай продукт працює.

КРОК 3: ОЧИСТІТЬ ГАЛЬМІВНІ ДИСКИ І ПРОМИЙТЕ

clean bike disc brakes 003

Після нанесення засобу для видалення жиру витріть бруд на гальмівних дисках. Він повинен легко відтертися. Якщо ні, повторіть крок 2. Після того, як гальмівні диски  стануть чистими, ми рекомендуємо промити їх чистою водою. Хоча Знежирювач WD-40 BIKE не вимагає промивання, найкраще промити диски водою, щоб точно видалити бруд і залишки продукту. Нарешті, витріть гальмівні диски велосипеда чистою сухою тканиною.

КРОК 4: ТЕСТУВАННЯ ГАЛЬМІВНОЇ СИСТЕМИ

clean bike disc brakes 004

Після очищення гальмівних дисків велосипеда важливо перевірити гальмівну систему велосипеда! Щоб забезпечити вашу безпеку на наступній прогулянці, найкраще переконатися, що гальма працюють. Виключіть можливість помилки через неуважність. Для цього поверніть колеса і задійте контролери гальм. Потім перевірте їх, сідаючи на велосипед.

ВИСНОВОК: ОЧИЩЕННЯ ГАЛЬМІВНИХ ДИСКІВ ВЕЛОСИПЕДА ЩЕ НІКОЛИ НЕ БУЛО ТАКИМ ПРОСТИМ!

Після того, як ви очистили гальмівні диски велосипеда, ви можете продовжити обслуговування велосипеда, очистивши ланцюг тим же продуктом, а потім змастивши його відповідним продуктом. Після закінчення технічного обслуговування не забудьте утилізувати забруднені рідини (надлишки продуктів) в потрібному місці, наприклад, на звалищі.

Регулярно обслуговуйте свій велосипед, щоб оптимізувати характеристики і забезпечити комфорт на дорозі. Частота технічного обслуговування велосипеда залежить від його використання, але в ідеалі після довгої прогулянки в лісі, в горах або на піщаній стежці перевірте чистоту велосипеда, ланцюга і дисків.