Велосипед може зазнати різних проблем, якщо час від часу його не чистити. Далі Ви  дізнаєтеся, чому важливо чистити велосипед.

Коли хтось каже, що велосипед потребує постійного технічного обслуговування, люди сприймають це як сигнал, щоб застосовувати мастило на своїх велосипедах. Більшість людей не усвідомлює, що обслуговування велосипедів виходить за межі змащування ланцюга, налаштування та витирання вологи з велосипеда.

Чому важливо чистити велосипед?

Велосипед – це сукупність різноманітних рухомих частин і, таким чином, він може легко накопичувати пил, сміття та бруд. Це вимагає значного догляду, щоб запобігти його накопиченню та забезпечити оптимальне функціонування. Ось чому важливо чистити велосипед, щоб переконатися, що він залишається в ідеальній формі.

Чистка велосипеда може здатися незначним кроком, але це важливо для профілактичного обслуговування. Професійні велосипедисти чистять свої велосипеди щодня, а деякі навіть і після кожної гонки чи їзди. Вони роблять це, щоб отримати найкращі показники своїх велосипедів.

Але зазвичай не потрібно мити велосипед щодня, та слід спробувати помити його хоча б кілька разів кожного сезону. Після того, як ви це зробите вам може здатися, що це зовсім небагато, але це дуже важливо з точки зору обслуговування.

Найбільш поширені причини пошкодження вашого велосипеда

Причина 1:

У спекотні літні дні велосипедист може сильно пітніти, і краплі поту можуть попадати на велосипед кожного разу, коли він зупиняється на світлофорі, перехресті або просто коли знімає шолом. Піт легко може пробитися в куточки і щілини вашого велосипеда.

Він навіть може накопичуватися на сталевих та алюмінієвих компонентах вашого велосипеда і повільно спричиняти корозію. Хоча цей вид впливу вологи може не бути очевидним, це призводить до корозії, що може пошкодити ваш велосипед.

Причина 2:

Крім того, якщо ви подивитеся на нижні кронштейни, гальмівні супорти та гарнітуру, ви, мабуть, побачите там накопичений бруд. Це трапляється здебільшого, коли велосипедист раз у раз не очищує свій велосипед. Якщо ви не видалите цей дорожній бруд негайно, він може пошкодити захисний шар мастила на велосипеді та оголити його зовнішні елементи.

Причина 3:

І нарешті, ви повинні переконатися, що ланцюг вашого велосипеда є світлим  та блискучим. Якщо  ланцюг виглядає чорним і жирним, то, швидше за все, ви не чистите велосипед так регулярно, як це слід було б робити.

У той час як ваш велосипед потребує змазки, щоб він працював плавно і без шуму, його потрібно також очищати і після змащування. Надлишки мастила на ланцюзі можуть накопичувати пил і сміття, що може впливати на функціональність ланцюга і перешкоджати плавному переміщенню.

Якщо ви регулярно чистите та знежирюєте велосипедний ланцюг, ви можете бути переконані, що дорожній бруд не зношуватиме ланки та ролики передчасно.

Догляд за велосипедом – це простий і необхідний процес, він може значно покращити профілактику та допомогти вашому велосипеду функціювати якнайкраще.

Тепер ви знаєте, чому важливо чистити велосипед!

WD-40 Bike – це спеціально вироблений асортимент велосипедних виробів, який допомагає велосипедистам чистити, змащувати та захищати свій велосипед у будь-яких умовах.