Чи працює проникаюче мастило? Проста відповідь –  так, звичайно.

Мова піде про проникаюче мастило WD-40.

Більш охоплююча та детальна відповідь полягає в тому, що існують деякі перевірені способи використання проникаючого мастила, і їх слід використовувати, щоб відповісти на ваше запитання: «Чи працює проникаюче мастило?»

Отже, давайте розглянемо такі способи використання WD-40, які фактично працюють.

1. Змащення та звільнення застряглих деталей

Найбільш поширене використання для проникаючого мастила WD-40 це те, про яке знають більшість автолюбителів. Ці вироби використовуються для звільнення механічних деталей автомобіля, які, можливо, застрягли через іржу, корозію чи якусь іншу деформацію.

Причина, по якій ці продукти є настільки ефективними полягає в тому, що проникаючі мастила можуть легко працювати на найменших щілинах і зазорах, а також можуть потрапляти у більшість важкодоступних ділянок.

Ці мастила мають дуже низьку в’язкість і вони будуть продовжувати змащувати деталі, оскільки не мають протидії.

2. Проникаюче мастило як очищувач

Ще одна поширена функція проникаючих мастил це те, що вони чудові очищувачі та надзвичайно ефективні проти корозії. На ринку є багато проникаючих мастил, які можуть мати різну ефективність проти корозії, але WD-40 ідеально підходить для цієї роботи. Серед іншого, проникаючі мастила чудово підходять для очищення слідів крапель лаку, перманентних маркерів, жувальної гумки, смоли, аерозольних фарб та багатьох олив.

3. Усунення скрипу та шуму

Якщо у вашій машині є шумна підвіска або просто прикро скрипляча дверна петля, то все, що вам потрібно, це проникаюче мастило WD-40. Цей продукт може допомогти вам зменшити тертя та нагрівання там, де він застосовується.  Таким чином, це  зменшить загальний шум, коли деталі труться одна об одну.

Ще одна причина, чому частини починають тертись одна об одну та скрипіти, пов’язана з тим, що на їх поверхні утворюється шар корозії. Що ж, не випадково проникаючі мастила також можуть допомогти усунути іржу та корозію.

4. Профілактика проти корозії / іржі

Проникаюче мастило WD-40 утворює плівку, яка може мати вторинну функцію, ніж просто змащування та розліплення деталей. Ця плівка триматиметься довгий час, впродовж якого вона буде запобігати утворенню іржі та корозії.

По суті, проникаюче мастило чудово допомагає забезпечити стійкість проти найпоширеніших причин іржі та корозії, а саме – солі та води. Антикорозійне покриття, залишене проникаючим мастилом, також виступає як водовідштовхувальна речовина, а отже, повинно стати невід’ємною частиною кожного технічного обслуговування  рухомих деталей.

Будь ласка, не забудьте протестувати WD-40 перед нанесенням на будь-яких матеріалах, а також обов’язково ретельно вимийте руки, якщо вони контактували з продуктом.