Професійні проникаючі мастила забезпечують відмінний захист від корозії, гідроізоляцію та, звичайно, змащування. Ці продукти використовуються на більшості поверхонь, таких як  пластик, гума, дерево та метал.

Проникаючі мастила, такі як універсальний засіб WD-40, завдяки своєму складу, швидко висихають після нанесення та залишають нетоксичні прозорі плівки без запаху, та забезпечують водовідштовхування, змащування та тривалий захист від корозії. Вони навіть ефективно працюють в діапазоні температур від -45 до 200 градусів за Цельсієм.

Проте, давайте розглянемо різні причини, за якими ці мастила повинні бути частиною ваших інструментів.

Проникаючі мастила – використання в транспортних засобах

1. Дверцята заливної горловини

Ці вироби корисні для змащування пластикових засувок, які зазвичай можна побачити на  дверцятах заливної горловини.

2. Щітки склоочисника

Проникаючі мастила також використовують для розпилення на каркас щіток склоочисників, щоб запобігти ймовірності примерзання їх до скла холодним ранком.

3. Петлі підйомних воріт, кришка багажника, капот і дверні засувки

Тут використовуються ці мастила, щоб замки та петлі вашого автомобіля працювали плавно, запобігаючи утворенню іржі. Навряд чи вам взимку захочеться опинитися в програшній битві з впертими петлями.

4. Циліндри дверних замків

Іноді наші системи безключового доступу підводять нас. Ось чому наші циліндри замків завжди повинні працювати без збоїв. Проникаючі мастила гарантують саме це.

5. Паски безпеки

Якщо ваша проблема полягає в повільно затягуючих пасках безпеки, то найкраще підійдуть саме ці мастила.

6. Ручні склопідіймачі

Одне швидке розпилювання аерозольного мастила забезпечить плавне ковзання вгору і вниз вікон, які відкриваються вручну.

7. Змащення шасі

Коли металеві поверхні не змащені, вони мають тенденцію до ерозії всіх поверхонь підшипників і втулок. В результаті шарніри рульового управління і підвіски починають зношуватися і в кінцевому підсумку виходять з ладу. Проникаючі мастила запобігають виникненню цих проблем.

Використання WD-40 поза транспортними засобами

1. Лопати для снігу

Нанесіть на них проникаюче мастило, щоб вони не примерзали до землі.

2. Розсувні скляні двері і вікна

Розпилення мастила забезпечить плавне ковзання.

3. Гаражні ворота

Навіть при самих екстремальних температурах проникаюче мастило залишається слизьким. Ось чому направляючі для воріт гаража – ще одне ефективне застосування цього продукту.

4. Інструменти для обрізки саду

Нанесіть аерозольне мастило на садові інструменти для обрізки, щоб вони не залипали. В кінцевому підсумку ви продовжите термін їх служби

5. Застібки-блискавки

За допомогою цього мастила вам більше ніколи не доведеться боротися із застібкою-блискавкою. При чому такий продукт також зможе продовжити термін служби вашої застібки.

6. Котушки для намотування садових шлангів

Якщо ви нанесете на котушку для намотування садового шланга проникаюче мастило, ви переконаєтеся, що вона з легкістю крутиться та виконує своє призначення.

Отже, оце і все! Це були одні з найрізноманітніших застосувань проникаючих мастил, при цьому ми навіть не подряпали поверхню. Ці продукти повинні бути частиною вашого набору інструментів вдома!