Чи знаєте ви, що мастильний спрей може спростити вам ряд повсякденних справ?

Іноді мастильний спрей – це справді те, що вам потрібно. Однак мало хто з нас знає, що таке мастильний спрей та, як можна його використовувати. Читайте далі, щоб дізнатися більше:

Змащування дверей

Незалежно від того, чи скриплять у вас двері або ви хочете захистити дверні петлі від лиха корозії, мастильний спрей може подбати про все. Все, що вам потрібно зробити, це частіше розпилювати мастило на дверні петлі – тоді і скрипи, і страх іржі будуть усунені.

Змащення велосипедних ланцюгів

Ті, хто любить велосипеди, розкажуть вам, що велосипедний ланцюг є найціннішим компонентом їх байків. Робочі характеристики велосипеда безпосередньо залежать від якості і стану його ланцюга. Коли справа доходить до догляду за вашим велосипедним ланцюгом, важливість мастильного спрею не можна переоцінити. Чистий і змащений велосипедний ланцюг буде працювати на багато довше і краще, ніж брудний і не змащений.

Вікна з ручними склопідйомниками

У вас машина з вікнами з ручними склопідйомниками? Якщо так, то ви зрозумієте, чому ручні склопідйомники з часом можуть доставляти ряд неприємностей. Мастильний спрей може виявитися гарною підмогою, і в такому випадку, завдяки регулярному нанесенню спрею,  ваші вікна зможуть підніматись, як кажуть, «одним пальцем».

Лопата для снігу

I  знову це та холодна пора року? Якщо ганок вашого будинку накритий товстою білою ковдрою через примхи зими, вам потрібно братись за лопату для снігу. Прибирати сніг – важка робота, так чому б не полегшити її. Рекомендуємо обприскати лопату для снігу мастилом перед тим, як відкидати сніг. Це дасть змогу запобігти налипанню снігу до вашої лопати.

Змащення деталей механізмів

Механізми складаються з безлічі металевих частин, які знаходяться в тісному контакті один з одним. Такий контакт важливий, але з часом він також призводить до руйнування деталей. Це в свою чергу призводить до неможливості використання всього механізму. Підвіска і шарніри рульового управління зношуються до тих пір, поки не виходять з ладу. Таким чином, використання аерозольного мастила може продовжити термін служби цих деталей і механізмів, завдяки тому, що це обмежує непотрібне зношення.

Застібки-блискавки

Застібки-блискавки, як правило, з часом можуть почати заклинювати, що викликає труднощі кожен раз, коли вам потрібно застебнути або розстебнути блискавку. Мастильний спрей допоможе вам мати блискавки на рюкзаках, спальних мішках і одязі, що ковзають максимально гладко. Все, що вам потрібно зробити, це нанести мастило на блискавку, і ви побачите, що вона стане, як нова.

Мастильний спрей для захисту взуття

Ви збираєтеся  найближчим часом вийти на вулицю в сніг? Якщо так, то, швидше за все, ваші черевики будуть повністю покриті снігом, коли ви повернетеся в будинок. Мастильний спрей захистить ваше взуття.

Просто розпиліть спрей на взуття  перед тим, як відправитися в дорогу. Так ваше взуття прослужить набагато довше.

Плями

Якщо ви виявите, що забруднили нову сорочку, не хвилюйтеся. Просто нанесіть змазуючий спрей на забруднену тканину. Зачекайте кілька хвилин, киньте в пральну машину, і пляма зникне.

Коли ви розглянете все це в перспективі, ви маєте сказати, що спреї для змащення – це не що інше, як рятівники життя. Однак потрібно пам’ятати, що не всі мастильні спреї зроблені однаковими. Якщо ви хочете максимально використати можливості мастильних аерозолів, спробуйте WD-40, він готовий виконати всю цю роботу.